VEČNI RIM

Women Spirit


ŽELIŠ DOŽIVETI VRVEŽ ULIC IN ŠARM NJEGOVIH TRGOV,
OBISKATI NAJVEČJO BAZILIKO NA SVETU, OBČUDOVATI
MOGOČNO ZGODOVINSKO ZAPUŠČINO MESTA?
odhod: 15.10. - 18.10. 2023

trajanje: 4 - DNI Z VLAKOM

cena: 0,00 EUR

ENO POTOVANJE - 3 PROGRAMI

LAHKO SI PRIVOŠČIŠ KRATEK SKOK V RIM ali DOŽIVIŠ AMALFIJSKO OBALO.

MORDA PA ZDRUŽIŠ OBOJE V 7-DNEVNO POTOVANJE, RIM Z AMALFIJSKO OBALO?


PODALJŠANE PRIJAVE do 20.08. 2023

Pravijo, da vse poti vodijo v večni RIM o katerem resnično lahko govorimo v presežkih. Dovoli si, da tudi tebe pot odpelje v italijansko glavno mesto in to s hitrim vlakom Frecciarossa, ko boš spila svoj prvi pravi italijanski "kapučino" sredi mestnega vrveža v eni od očarljivih kavarnic, ki jih najdeš na vsakem koraku že po pičlih petih urah udobja v business class.

Številni spomeniki in celotna arhitektura ti omogočajo potovanje skozi čas, kjer nate čakajo številne znamenitosti, hrana za bogove in odličen sladoled. Rim je večno mesto, saj je doživel svoje vzpone in padce, danes pa je živahna in sodobna evropska prestolnica Italije, ki vedno znova privablja in navdihuje popotnike, da ga obiščejo.

Bo RIM z osupljivo lepoto vseh arhitekturnih presežkov, BAZILIKO Sv. Petra in SIKSTINSKO KAPELO, ki so stvaritve Michelangela, Leonarda Da Vincija, Raffaela in drugih, navdahnil in očaral tudi tebe?

V treh dneh boš lahko doživela KOLOSEJ, PANTHEON in metala kovance za srečo v fontane, vsekakor pa v najmogočnejšo med njimi, FONTANO DI TREVI. Sprehod skozi ulice z dizajnerskimi trgovinami in »windows shopingom« bo pravo nasprotje ŠPANSKEMU TRGU z

znamenitimi ŠPANSKIMI STOPNICAMI. Morda pa si boš v VILI BORGHESE z vrtovi oddahnila od hrupnih rimskih cest in ulic.

Izbira doživeti več, je vsekakor tvoja.

SI FAJK?

"WOMEN SPIRIT" je butično nadstandardno potovanje za manjšo skupino žensk.

SI FAJK? Greš z nama?

FONTANA TREVI

GURMANSKI UŽITKI

ŠPANSKE STOPNICE

NAPOLI, SORRENTO,

POSITANO IN CAPRI

Women Spirit


BI JEDLA PIZZO TAM, KJER JE JULIA ROBERTS SNEMALA FILM
JEJ, MOLI, LJUBI? SORRENTO TE BO OČARAL S SVOJIM UTRIPOM.
POZNAŠ FILM POD TOSKANSKIM SONCEM, SNEMAN V POSITANU?
NA CAPRIJU PA MORDA CELO SREČAŠ FILMSKO ZVEZDO.
odhod: 18.10. - 21.10. 2023

trajanje: 4 - DNI Z VLAKOM

cena: 0,00 EUR

VRVEŽU RIMA SLEDI POPOLNOMA DRUGAČEN NAPOLI, MESTO PICE IN MARADONE,

MONDENI SORRENTO, BARVITI POSITANO IN AMALFI TER NAVDIHUJOČI OTOK CAPRI


S hitrim vlakom boš že v dobri uri uživala v mestnem vrvežu pisanega in glasnega NAPOLIJA. Sprejme te popolnoma drugačna energija, ki se ji z lahkoto predaš, ko pohajkuješ po okrašenih ulicah, ki so prekrite z belo in modro barvo njihovega tako

zelo čaščenega »fuzbal kluba«, ki je bil letos državni prvak. Na vsakem koraku je čutiti to njihovo navijaško strast in Diego Maradona je tukaj božanstvo, ki se ti smehlja ali maha z okna vsake trgovine, bistroja, garaže, zato je srkanje njegovega modrega Spritz MARADONA na »must to do« listi. Mesto je dobesedno zasuto z zastavicami, plakati, dresi, trakovi, slikami,.. še celo mestni stebrički in zidarski oder sta pobarvana v belo in modro barvo. Pica je tukaj nacionalni simbol. Kupiš jo lahko na vsakem vogalu, ampak ne tiste čisto ta prave

PIZZE NAPOLETANA, ki jo je v najbolj slavni piceriji v Italiji, svojem filmu Jej, moli, ljubi jedla tudi Julia Roberts. Na tisto ta pravo Napoletano, čisto svojo, ki je narejena po zelo strogih pravilih, boš čakala pred picerijo LANTICA PIZZERIA da Michele. Zanimivo, da je lahko tudi čakanje v vrsti tako doživetje, kaj šele pica sama in ambient.

Znana in tako zelo opevana AMALFIJSKA OBALA se začne z mondenim letoviščem SORRENTO, ki že od nekdaj privablja bogate in slavne. Uživala boš v lahkotnosti in sproščenosti mesta ob "must to try" Spritz LIMONCELLO. Tvoje fotografije bodo krasile limone tudi takšne XXL velikosti, pisana keramika, tekstil, panoramska cesta, slikovite ulice in bahaški hoteli.

Pogled na barvite hiške zložene po pobočju šarmantnega POSITANA, ti bo vzel sapo. Bogenvilija te bo spremljala na vzponu do vrha, med ulicami in po stopnicah. Lahko boš posedela v eni izmed mnogih ljubkih kavarnic s sladoledom in kavo ali aperolom.

Trgovinice bodo vsekakor vabile, da si kupiš spominek, rutko ali šal. Popolnoma navdušena boš razumela zakaj je bil POSITANO filmsko prizorišče za film Pod Toscanskim soncem.

Naslednja lokacija z naše »bucket list« je CAPRI, ki so ga opevali pesniki in je bil navdih mnogim pisateljem in tudi drugim umetnikom.

S hitrim čolnom se boš v pol ure pripeljala v Marino Grande, od tukaj pa s taksijem ali vzpenjačo na glavni trg na vrhu, od koder se ti ponuja osupljiv razgled na Neapelj, Vezuv in Ischio. Na glavni ulici z dragimi, dizajnerskimi trgovinami morda srečaš slavnega pevca ali igralko, saj je CAPRI željena destinacija za snemanje filmov in reklam. Najbolj spektakularen pa je pogled na skale FRANGIONI iz Avgustovega parka.

Pod vtisi vsega lepega in doživetega, bo ob sproščenem pogovoru in gledanju fotografij, hihitanju in smehu, vožnja z našo hitro Frecciarroso iz Neaplja do Trsta minila kot bi mignil.

NAPOLI

SORRENTO

POSITANO

CAPRI

RIM, NAPOLI, SORRENTO,

POSITANO IN CAPRI

Women Spirit


CELOTEN PROGRAM
odhod: 15.10. - 21.10. 2023

trajanje: 7 - DNI Z VLAKOM

cena: 0,00 EUR

   Program Bali Women Spirit

je namenjen majhni butični skupini žensk do max. 12 oseb vključno z nama, ki sva spremljevalki na poti. Ravno ta butičnost je najin adut in posebnost tega potovanja glede vseh namestitev, organizacije prevozov in izletov ter možnosti sprotnega dogovarjanja glede raznih dodatnih terminov

(masaže, meditacije, kuharski tečaj, snorklanje, ..)

Potujemo v času deževne dobe (traja od nov.-aprila), zato je ploha možna vsak dan. Temu primerno sproti prilagajamo program. Vendar brez panike, tudi dežek včasih paše.

Temperature v tem času so med 25 stopinj (nočna) in 30 (dnevna), zavidljivih 28 stopinj ima tudi morje. Tudi voda v bazenih je precej topla in

primerna za nočno kopanje.

Program Bali Women Spirit te popelje v doživljanje barvitosti narave in raziskovanje več otokov Indonezije (Bali-Nusa Lembongan-Nusa Penida). 

V času našega potovanja ni glavne sezone.

Del tvojega razvajanja so tudi namestitve v katerih boš bivala 12 noči.

Izbrali sva privatne vile višjega cenovnega reda z zajtrkom. Vse imajo tudi bazen, nastanjene ste v dvoposteljnih sobah.

Omeniti velja tudi letalski transfer, ki je izbran tako, da ni daljšega čakanja na letališčih (zgolj 3- 4 ure). 

Nad indonezijsko hrano boš navdušena. 

Sadje dobiš na vsakem koraku, torej mango, kokos, papajo, dragon fruit, jack fruit.