VEČNI RIM

Women Spirit


Si za skok v Rim z vlakom?

UDOBNA VOŽNJA Z VLAKOM, VRVEŽ MESTNIH ULIC, ŠARM TRGOV IN FONTAN, ARHITEKTURNI PRESEŽKI, GURMANSKI UŽITKI, VONJ JASMINA, BOGENVILIJA


Tokratno POTOVANJE Women Spirit bo spet malo drugače. Eno potovanje - 3 programi.

Sedemdnevno raziskovanje Italijanskih mest v daljšem PROGRAMU RIM Z AMALFIJSKO OBALO je razdeljeno na še dodatna dva krajša in ločena štiridnevna programa - PROGRAM RIM in PROGRAM AMALFI.

V kolikor se odločiš za krajši - 4 dnevni program RIM, se v sredo z direktnim vlakom vračaš nazaj proti domu do Trsta. Nadaljevanju naše poti iz Rima proti Napoliju in Amallfijski obali pa se lahko pridružiš tudi v sredo v programu AMALFI za 4 dni do sobote, ko se skupaj vračamo domov. Daljši program RIM Z AMALFIJSKO OBALO je celoten 7 - dnevni program.

Ob prijavi navedeš kateri program boš izbrala !

Potovanja Zate ŽENSKA, so programi oblikovani z žensko noto za majhno skupino.

ogledale si bomo najpomembnejše zgodovinske in arhitekturne dosežke mogočnega rima,

si vzele čas za gurmanske užitke, dobro kavo in sprehod po čarobnih ulicah.

prednost majhne skupine je tudi to, da boš lahko kakšen ogled izbrala tudi izven programa ali katerega iz programa izpustila.

Program Rim:

se izpelje ob minimalno 8 in maksimalno 10 potnic

NEDELJA 15/10 - SREDA 18/10

DAN 1


nedelja 15.10.

ODHOD

iz Trsta z udobnim hitrim vlakom v nadstandard razredu (premium ali biznis) do tvojega prvega "kapučina" v Rimu, je samo 5 ur.


RIM - ULICE, TRGI in FONTANE

Na popoldan se boš zlila z utripom mesta, posedela v kateri izmed ličnih uličnih kavarn, vrgla kovanec za srečo v vodnjak Trevi, si privoščila "super gellato" in občudovala njihove trge Piazzo Venecio, Navono, Popollo in druge... ter se povzpela po 135 Španskih stopnicah.

Tudi brez prve gurmanske večerje v Rimu pač ne gre. Očarljive ulice z lučkami, okrašenimi restavracijami in glasbo te namreč vabijo, da posediš ob dobri hrani.

Nočitev v bližini centra.

DAN 2

ponedeljek 16.10.

BAZILIKA, VATIKANSKI MUZEJ IN SIKSTINSKA KAPELA

Zgodnji obisk Vatikana in največje cerkve Sv. Petra s kupolo ter Vatikanskega muzeja s Sikstinsko kapelo. Za vstop se seveda priporoča prva jutranja ura in "skip the line karta", saj drugače lahko stojiš v vrsti tudi uro in več.


PANTHEON in TRASTEVERE

Pozno popoldan, po ogledu Pantheona gremo zopet malo po svoje v čarobni predel Rima, Trastevere, ki je na drugi strani reke Tibere in predstavlja tisti pravi večerni utrip Rima z uličnimi pevci, številnimi trgovinicami in restavracijami, kjer si privoščimo večerjo ali mrzlo pivo.

Nočitev v bližini centra.

DAN 3

torek 17.10.

KOLOSEJ IN FORUM ROMANUM z PALATINSKIM GRIČEM

Tudi za morebitni ogled notranjosti Koloseja, se priporoča zgodnji ogled in "skip the line karta". Forum Romanum z arheološkimi najdbinami starega Rima, se nahaja na drugi strani Koloseja in si ga je možno ogledati tudi od zunaj.

PARK BORGHESE Z VRTOVI in ZADNJE POTEPANJE

Popoldan je namenjen prostemu času in še kakšnemu neodkritemu kotičku Rima ter sprehodu skozi vrtove parka Borghese.

Nočitev v bližini centra.

DAN 4

sreda 18.10.

ODHOD ali nadaljevanje poti

V dopoldanskem času se z metrojem odpravimo proti železniški postaji, kjer se bo skupina programa RIM vračala proti domu, druga pa nadaljevala v smeri Napolija v raziskovanje opevane Amalfijske obale.

Prihod domov v pozno popoldanskih urah.PRIDRUŽUJEMO SI PRAVICO DO SPREMEMBE PROGRAMA *

v primeru slabega vremena, višje sile na katero ni moč vplivati ali spremembo/ zamudo prevoznika, spremembo vrstnega reda ogledov zaradi terminov…

OGLEDI ZA DOPLAČILO - PROGRAM RIM

BAZILIKA SV. PETRA V VATIKANU Z VZPONOM NA KUPOLO

VATIKANSKI MUZEJ S SIKSTINSKO KAPELO

KOLOSEJ OPCIJSKO

PANTHEON

prijave zbirava do 30.7. 2023

Zakaj skok v RIM malo drugače ?

PROGRAM Women Spirit

ponuja butično žensko potovanje, kjer je poleg ogledov iz liste želja, zelo dragocen tudi čas, ko samo obsediš ob dobri kavi in si del uličnega dogajanja.

Ker smo same ženske, se lahko brez strahu prijaviš tudi sama.

NAJIN MOTO -

IMEJMO SE FAJN. SI FAJK?

UDOBJE HITREGA VLAKA

ki te v 5 urah pripelje v mesto Rim. Nadstandard premium ali bussines ponuja udobne sedeže z več prostora, vodo, kavo, wifi, bar... Ob dovolj zgodnji rezervaciji lahko sedimo skupaj!

BUTIČNA SKUPINA

ima zaradi majhnosti veliko prednost v skupni povezanosti in usklajevanju časa. Dopušča možnost, da se kakšnega ogleda tudi ne udeležiš in raziskuješ mesto po svoje, kar velja predvsem, če si že bila v Rimu.

NAMESTITEV

bo skrbno izbrana v bližini centra in metroja za lažje ter hitrejše transferje in s tem več časa za pohajkovanje po mestu.

SKUPNA DOŽIVETJA

Ženske si rade vzamemo čas tudi za malo drugačna vandranja po mestu. Trenutna spontanost in očaranost nad določeno lokacijo, lahko tudi spremeni naš plan!

   Program Bali Women Spirit

je namenjen majhni butični skupini žensk do max. 12 oseb vključno z nama, ki sva spremljevalki na poti. Ravno ta butičnost je najin adut in posebnost tega potovanja glede vseh namestitev, organizacije prevozov in izletov ter možnosti sprotnega dogovarjanja glede raznih dodatnih terminov

(masaže, meditacije, kuharski tečaj, snorklanje, ..)

Potujemo v času deževne dobe (traja od nov.-aprila), zato je ploha možna vsak dan. Temu primerno sproti prilagajamo program. Vendar brez panike, tudi dežek včasih paše.

Temperature v tem času so med 25 stopinj (nočna) in 30 (dnevna), zavidljivih 28 stopinj ima tudi morje. Tudi voda v bazenih je precej topla in

primerna za nočno kopanje.

Program Bali Women Spirit te popelje v doživljanje barvitosti narave in raziskovanje več otokov Indonezije (Bali-Nusa Lembongan-Nusa Penida). 

V času našega potovanja ni glavne sezone.

Del tvojega razvajanja so tudi namestitve v katerih boš bivala 12 noči.

Izbrali sva privatne vile višjega cenovnega reda z zajtrkom. Vse imajo tudi bazen, nastanjene ste v dvoposteljnih sobah.

Omeniti velja tudi letalski transfer, ki je izbran tako, da ni daljšega čakanja na letališčih (zgolj 3- 4 ure). 

Nad indonezijsko hrano boš navdušena. 

Sadje dobiš na vsakem koraku, torej mango, kokos, papajo, dragon fruit, jack fruit.