Damanhur Italija - 8. čudo sveta

EKO SKUPNOST, KI SE NAHAJA NA ENI IZMED NAJMOČNEJŠIH ENERGETSKIH TOČK


Verjamem, da vam beseda Damanhur zveni precej indijsko, egipčansko... mesto pa se nahaja v Italiji, zgrajeno po vzoru kraja iz Egipta, ki je bilo včasih zelo pomembno duhovno središče takratnih civilizacij, kjer se je dogajala alkimija.

Začetki razvoja Damanhurja segajo v leta okoli 1975, ko je peščica zanesenjakov verjela v sanje duhovnega voditelja Falca, da je njihov kraj poseben, unikaten, eden izmed najmočnejših prostorov na Zemlji. Falco je bil jasnoviden, jasnoveden posebnež, ki je v svojih sanjah pri 10 letih dobil vizijo nastanka in razvoja skupnosti Damanhur. Lokacija se nahaja na križišču 4 sinhronih linij, kar pomeni poleg Tibeta druga ena izmed najmočnejših točk sveta.


Ravno tu je nastal Tempelj Človeštva - podzemna zgradba v 5 nadstropjih, 50 m pod zemljo grajena v samo skalo. Sestavlja ga 8 dvoran umetniško poslikanih, ogromno vitražev, kipov in skulptur...celotna zgodba pa je povest o človeštvu, nastanku, razvoju, bitkah, sožitju, ki temelji na zakonih in elementih narave. Proglašen je bil za 8. čudo sveta, je kvantni generator energije, je gradbeni čudež, ki je nastajal samo ob skicah brez arhitekturnih načrtov, je brez podpornih stebrov z okroglimi dvoranami, skritimi prehodi, ima časovno kapsulo za potovanje med paralelnimi svetovi, alkemične sfere (krogle) preko katerih s osebnimi tehnikami vstopaš v druge svetove, največjo stekleno kupolo na svetu zgrajeno v enem kosu v tehniki Tiffany...in še in še.


Damanhur je primer sodobne samooskrbne družbe, ki se skoraj celoti oskrbuje sama z energijo, pridelki, izdelki, turizmom, imajo svoje vrtce in šole, denar, poštne znamke, vozijo se na biodizel... sožitje človeka in narave na vsakem koraku!


ZAKAJ RAVNO DAMANHUR?

KAJ JE TISTO, KI PRIVLAČI VSAKEGA, DA SE ŽELI SREČATI Z NJIM?


20.6. - 23.6. 2024

4 DNI

poletni solsticij in polna luna

POTOVANJE JE POLNO

20.9. - 22.9. 2024

3 DNI

jesensko enakonočje

POTOVANJE JE POLNO

cover
Test title VideoSub title video

SLIKE so avtorske, last Damanhurja & Atlas Obscura. PRISPEVKI so bili prevedeni z dovoljenjem Damanhurja in Dotik Sreče s.p.

   Program Bali Women Spirit

je namenjen majhni butični skupini žensk do max. 12 oseb vključno z nama, ki sva spremljevalki na poti. Ravno ta butičnost je najin adut in posebnost tega potovanja glede vseh namestitev, organizacije prevozov in izletov ter možnosti sprotnega dogovarjanja glede raznih dodatnih terminov

(masaže, meditacije, kuharski tečaj, snorklanje, ..)

Potujemo v času deževne dobe (traja od nov.-aprila), zato je ploha možna vsak dan. Temu primerno sproti prilagajamo program. Vendar brez panike, tudi dežek včasih paše.

Temperature v tem času so med 25 stopinj (nočna) in 30 (dnevna), zavidljivih 28 stopinj ima tudi morje. Tudi voda v bazenih je precej topla in

primerna za nočno kopanje.

Program Bali Women Spirit te popelje v doživljanje barvitosti narave in raziskovanje več otokov Indonezije (Bali-Nusa Lembongan-Nusa Penida). 

V času našega potovanja ni glavne sezone.

Del tvojega razvajanja so tudi namestitve v katerih boš bivala 12 noči.

Izbrali sva privatne vile višjega cenovnega reda z zajtrkom. Vse imajo tudi bazen, nastanjene ste v dvoposteljnih sobah.

Omeniti velja tudi letalski transfer, ki je izbran tako, da ni daljšega čakanja na letališčih (zgolj 3- 4 ure). 

Nad indonezijsko hrano boš navdušena. 

Sadje dobiš na vsakem koraku, torej mango, kokos, papajo, dragon fruit, jack fruit.