BALI otok bogov & skok v DUBAI

16 - DNEVNO RAZISKOVANJE INDONEZIJSKIH OTOKOV

23.11. - 08. 12. 2024

DOBRODOŠLA V SVET POPOLNEGA RAZKOŠJA

kjer se tvoje sanje o potovanju preoblikujejo v resničnost. Predstavljava ti ekskluzivni butični program na Baliju, oblikovan izključno za ženske, ki si delijo isto strast do raziskovanja, sproščanja in povezovanja daleč od rutine dneva.

Pusti za seboj vsakdanje skrbi in se prepusti čarom najinega edinstvenega potovanja, kjer te čakajo lepote ter nepozabne izkušnje na najbolj posebnih lokacijah tega čarobnega otoka, kjer je še čutiti pristnost domačinov.

SVA VEČ KOT LE OBIČAJNO POTOVANJE

Sva potovanje, ki je natančno oblikovano zate - Ženska, ki ceniš edinstvenost in iščeš nekaj več kot običajen oddih. Z najinim posebej prilagojenim programom boš odkrila skrite kotičke Balija skozi uživancijo, ki ti bo odprla vrata v svet popolnega razvajanja po katerem hrepenimo, kadar smo pristne.

RAJ NA ZEMLJI ZA POLEŽAVANJE IN ODDIH

je prav na plažah Nuse Lembongan. Ko si dovoliš začutiti pesek med prsti, ko te sonce nežno boža, poslušati zvoke valov, ki počasi pljuskajo ob obalo, ti pa uživaš v popolni harmoniji vsakodnevnih sproščujočih masaž, ki jih ponuja otok.

Dopusti si razkošje in poseben oddih ZASE - doživi BALI na način, kot ga še nisi - by Women Spirit
2.250 eur + letalska karta
PROSTA ŠE 3 MESTAPROGRAM 16 DNI

IN DODATEN DAN

ZA SKOK V DUBAI

za začetek - DUBAI za en dan

PUŠČAVA, BURJ KHALIFA 828m, PLAŽE, MARINA DUBAI, SHOPPING, OTOK PALMA


Tudi tokratni odhod Bali Dubai Women Spirit ponuja dodaten dan bivanja z nočitvijo v mestu, ki se bohoti s stavbami do neba in neverjetno idejno zasnovo vseh možnih oblik na svetu. Barvni kontrasti stavb, se kljub gostoti lepo zlivajo v puščavsko okolje in infrastrukturo cestnih povezav.

DUBAI je arhitekturni presežek 52 let stare države na razdalji 20 km. Je morda že nekaj časa na tvoji WISH TO DO LIST?

Pit stop na hitro v DUBAIU bo ravno pravšnji, da si na daljši poti do Balija privoščimo odmor in oglede tega fascinantnega mesta naslednji dan. Nočitvi, ki bo še kako dobrodejna, sledi zjutraj panoramska vožnja s taksiji po mestu do BURJ KHALIFE, prestižne MARINE DUBAI, ki se nahaja na znani obalni promenadi JBR z urejenimi površinami, restavracijami, kavarnami, nakupovalnim središčem in javno plažo. Morje bo dovolj toplo tudi za namakanje ali pa samo za krasne razglede na EYE DUBAI (veliko kolo), umetni otok PALM JUMERIAH, prestižne avtomobile, hupanje, zadnjo modo, kulturo, ljudi vseh ras ...

Zakaj še enkrat pit stop - Dubai, ti bo jasno ko prebereš tole: KO WOMEN SPIRIT OSVOJI DUBAI

Si gledala film Mission Impossible 4, kjer Tom Cruise pleza po najvišji stavbi na svetu BURJ KHALIFI visoki 828 m?

Še v živo si težko predstavljaš tako impozantno zgradbo, kaj šele, ko vidiš kako je nastajala gradnja iz nič sredi puščave za katero so potrebovali slabih 6 let. Seveda je ogled nebotičnika z dvigalom do razgledne ploščadi nujen. Znotraj tega megalomanskega kompleksa se nahaja tudi največji shopping center na svetu DUBAI MALL, kjer ti še kompas ne pomaga. Četudi misliš, da si videla polovico, nisi videla četrtine.

Da ne gre zgolj samo za impozantne zgradbe v višino, te v sezuje še AKVARIJ z velikimi ribami sredi shooping centra.

Odprtih ust ostaneš, ko sonce zaide, saj se zunaj začne zvočno svetlobni LIGHTSHOW na Burj Khalifi in vodomet na FONTANI DUBAI.

Dnevu polnem doživetij, sledi vožnja v hotel pod tuš in nadaljevanje poti z letalom proti Baliju. Ali veš, da se boš vkrcala na NAJVEČJE LETALO na svetu? Čaka te DOŽIVETJE z dvonadstropnim Airbusom 380. VEČ si poglej tule.

BURJ KHALIFA

828 m

BURJ KHALIFA

BY NIGHT

FUTURE MUZEJ

PEŠČENE PLAŽE

nadaljujemo na BALI - otok bogov

TEMPLJI, SLAPOVI, SWING, RIŽEVA POLJA, SARONG & FRANGIPANI V LASEH, COOKING CLASS


Morda je ravno Bali Women Spirit tisto kar iščeš in želiš na svojih potovanjih, več ženske note v vsakem trenutku dneva. Hindujska kultura Balija te bo prevzela in se dotaknila tvojega ženskega vortexa, kar Bali tudi predstavlja.

Odhod na Bali se zgodi na lepo kombinacijo števil 22.11. v času, ko bo že dišalo po zimi, ti pa boš na veliko pakirala svoja poletne oblekice.

Prvi stik z Balijem bo Ubud, kjer te že prvi večer POČASTIVA z okusno balijsko večerjo. Mesto je bogato s templji, na vsakem koraku je čutiti vonj kadil in pisanost daritev njihovim bogovom. V sarongu z vedno svežimi frangipaniji v laseh se boš počutila kot prava Balijka in si privoščila svojo prvo balijsko masažo, ki bo postala tvoja stalnica vsak dan. Okušala boš dobrote svežega lokalnega sadja, pisane smoothije, kokos in riževe jedi na 1001 način. Verjetno bosta Nasi in Mia Goreng največkrat tvoja izbira. Obisk jutranjega vrveža lokalne tržnice izven Ubuda z našim kuharskim mojstrom je najboljše doživetje, da spoznaš vse okuse in zelenjavo, potem pa v tradicionalni balijski družini Chefa pripravljaš slastne jedi za kosilo.

Tvoje brbončice se od okusov bohotijo že sedaj, ko prebiraš naše zapise COOKING CLASS, s katerim te POČASTIVA midve.

"ZELENO, ki te ljubim zeleno" med zelenimi riževimi polji Jatiluwiha, bo tvoja nova mantra. Na gugalnici boš vriskala od adrenalina, poskusila najdražjo kavo Luwak, obiskala različne templje od vzhoda do zahoda Balija, opazovala domačine pri javnem obrednem kopanju, sama pa boš v posebnem, mističnem templju lahko doživela MELUKAT, svoj prvi ritual čiščenja, ki se dotakne globine duše. Ključnega pomena za Balijce je tudi ples. Me bomo uživale v krasni večerni predstavi KECAK fire dance iz slavnega hindujskega epa Ramayana.

Na tem potovanju je novost še več ženske note z dodatnimi programi BATIK DELAVNICE, kjer si boš poslikala svojo ruto ali sarong, poskusila zaplesati pravi tradicionalni ples BARONG, kot prava Balijka in za piko na i doživetje globoke meditacije in popolne psihofizične sprostitve s terapevtskimi glasbili, gongi, bobni in izjemnim petjem, v eni od CHI PIRAMID sredi riževih polj, kar je vrhunec našega bivanja v Ubudu.

Pohajkovanje po ulicah Ubuda, čas za shooping in različne masaže v enem izmed mnogih spa-jev, bodo tvoja vsakodnevna rutina. Predvidena sta tudi dva celodnevna privatna izleta z vodičem, vsakič na drugi konec Balija. Ob zaključku potovanja sledi še SILVER CLASS, kjer se naučiš izdelati svoj nakit, ki ga boš ponosno razkazovala svojim prijateljicam doma. Kako bo izgledal tvoj workshop, pa preberi v zgornjem prispevku.

Bali je resnično bogat s kulturo, tradicijo templjev, rastlinjem in zvoki tropskega gozda, peščenimi plažami in pestro gurmansko ponudbo. Zate sva v tem slogu izbrali tudi namestitev - Royal balijski stil, kjer boš uživala v zasebni vili s privatnim bazenom sredi tropskega rastja in riževih polj vseh 7 nočitev z bogatim zajtrkom (preverjeno odlično že v obeh odhodih).TEMPLJI & MELUKAT

LJUBIM TE ZELENO

BALI WOMEN DANCE

SWING NAD RIŽEVIMI POLJI

TRADICIJA OBREDOV

PRISTNO & LOKALNO

BATIK CLASS

COOKING CLASS

uživancija ŠE na LEMBONGANU

KIČASTI RAZGLEDI, SKALNI PREVISI, SNORKLING, BELE PLAŽE, MASAŽE, SHOOPING


Bivanje na manjšem otoku Nusa Lembongan, ki je oddaljen pol ure vožnje z manjšo ladjo, bo namenjeno kopanju, poležavanju v vili z bazenom tik ob plaži, da ponotranjiš vse doživeto z Balija, vmes pa raziskuješ še ostale plaže in klife tega majhnega otoka, se sprehodiš po ulicah in uživaš v ulični masaži, ki je na vsakem koraku. Lokalna kulinarika te bo z barvami, vonji ter okusi popolnoma prevzela. Pomislekov glede hrane na Baliju ni; na izbiro je vse, tudi brez glutensko in vegansko.

Jutranji SNORKLING izlet med pisane ribice in želve s tradicionalnim čolnom "pajkom" je pravo raziskovanje koralnega grebena. Občutek, ko z masko pogledaš pod vodno gladino je kot da plavaš sredi akvarija. Če je obdobje v letu pravo, lahko naletiš tudi na jato mant. Živahnost vsega živega pod vodo, lahko opazuješ seveda tudi iz čolna.

Izlet na sosednji otok Penida, ki se bohoti s strmimi plažami, lahko izbereš dodatno na sami lokaciji bivanja za doplačilo pri domačinih.

SANUR - BALI

Po štirih nočitvah na Lembonganu se boš s speedboatom odpeljala nazaj na Bali v mesto Sanur, ki ga boš lahko raziskala v popoldanskih urah. Naslednji dan te čaka še zaključek potovanja z delavnico SILVER CLASS, kjer boš sama izdelala svoj kos nakita iz srebra od začetka do konca, v tradicionalni balijski rokodelski družini (preverjeno odlično). Krasen spomin, ki ga boš z veseljem nosila. V nočnih urah sledi let domov z enim kratkim postankom v Dubaju.

PROGRAM TRETJEGA ODHODA NA BALI ZDRUŽUJE NAJLEPŠA DOŽIVETJA IZ PREDHODNIH POTOVANJ!


Po štirih nočitvah na Lembonganu se boš popoldanskih urah s spedboatom odpeljala nazaj na Bali na še zadnjo nočitev, da se res oddahneš če se še nisi. Naslednji dan te čaka še zadnje nakupovanje spominkov in utrip mesta, v večernih urah pa let proti domu.

SNORKLING

MIVKA V LASEH

PISANO & OKUSNO

STRMO & OSUPLJIVO

RAZVAJANJE

ZAJTRK MALO DRUGAČE

MANGO VSAK DAN

SILVER CLASS

Kaj je tisto, kar dela potovanja drugačna?

Kaj doživlja ženska ponovno na takšnih potovanjih?

Kaj ostaja v duši, ko se vrneš nazaj?

VTISI POPOTNIC IZ ZADNJIH 2 POTOVANJ

BALI by Women Spirit.