ZBIRANJE PRIJAV - še 5 mest;

Program :

5 - DNEVNO POTOVANJE IN RAZISKOVANJE BOSNE Z LETALSKIM PREVOZOM


PRVI DAN, četrtek 03.10. 2024

Tudi letošnje potovanje v Bosno bo z letalom iz Zagreba v Sarajevo, v popoldanskih urah - let traja 50 minut. Prevoz do Zagreba bo organiziran (v ceni). V Sarajevu na letališču prevzamemo tri rent a car vozila, s katerimi se prevažamo vse dni do odhoda (vozniki smo trije). Sledi nakup hrane ( v ceni) za naše skupne zajtrke v apartmaju in namestitev na Iliđži v hotelu Green Natura Apartments 4*, zvečer pa raziskovanje BAŠČARŠIJE z večerjo v lastni režiji..


DRUGI DAN, petek 04.10. 2024

začnemo s skupnim zajtrkom v apartmaju. Sledi vožnja proti kraju VISOKO, ki je poznano po piramidah in zdravilnih tunelih.

V PARKU RAVNE se bomo sprehodili po zdravilnih točkah, labirintih, si ogledali zeleno kristalno piramido ter zdravilne megalite Marka Pogačnika. Pred vstopom v tunele bomo v parku naredili meditacijo z dihalnimi vajami.

Z lokalnim vodičem Emirjem si bomo ogledali tunele in energijske megalitske, več ton težke kamne ter na lastni koži občutili zdravilnost negativnih ionov. Slišali bomo vse o runskih napisih na megalitih, videli energijske orbe in podzemna jezera s pitno vodo. Emir je naš dragoceni vodič, zakladnica znanja in izkušenj. Že od samega začetka raziskovanja piramid tesno sodeluje s Semirjem Osmanagičem.

Z njim se bomo povzpeli na PIRAMIDO SONCA, ki je med vsemi svetovnimi piramidami najvišji in najstarejši energetski stroj na svetu z naravnimi energetskimi izvori in se na vrhu piramide povezali v skupinsko meditacijo ob zvoku šamanskega bobna.

Na samem vznožju piramide si bomo pogledali izkopanine starih betonskih plošč iz najtršega betona, ki so velika uganka tudi znanstvenikom današnjega časa. Visoški kompleks sestavlja pet piramid, stičišče silnic vrhov vseh petih pa predstavlja izvorno najmočnejšo točko in središče na kateri boš lahko občutil/a močno delovanje.

V večernih urah sledi večerja (doplačilo), vožnja v Sarajevo in nočitev.


TRETJI DAN, sobota 05.10. 2024

Po skupnem zajtrku in jutranjem prebujanju s Stanko v parku Vrijelo Bosne (izvir reke Bosne) sledi ogled zanimivega SARAJEVSKEGA PREDORA, poznanega kot Tunel Spasa iz časa zadnje vojne ob razpadu Jugoslavije. (vstop je na izbiro za doplačilo). Okoli poldneva bomo v VISOKEM, kjer bomo ponovno obiskali tunele, se nadihali zraka bogatega z negativnimi ioni in pomeditirali ob megalitih K1, K2 in K5 ( 55.000 Bovisov).

Sledil bo obisk PIRAMIDE LUNE (Mjeseca) s predstavitvijo energijskih točk z lokalnim vodičem. Na eni izmed energetskih točk se bomo v meditaciji medsebojno povezali in si privoščili kosilo izpod peke domačina (kosilo za doplačilo). 

Popoldan bo namenjen obisku PIRAMIDE ZMAJA, ki je v privatni lasti. Lastnika sva spoznali pred leti, se z njim povezali, zato bomo imeli možnost dostopa, saj moraš na to piramido biti povabljen. Tam so res močne energijske točke, ki presegajo energije drugih lokacij (1.000.000 Bovisov).

Tu velja še enkrat omeniti tisti energijski facelifting, ko nevidne sile vidno gladijo gube na obrazu in ga zmehčajo. Res zelo zanimivo. Čaka nas eno lepo čutenje na Zmaju in zdravilna meditacija (prostovoljni prispevek za lastnika).

V večernih urah sledi vožnja proti Sarajevu in nočitev.


ČETRTI DAN, nedelja 06.10. 2024

Po skupnem zajtrku dan začnemo s panoramsko vožnjo na TREBEVIĆ (vožnja z gondolo na izbiro za doplačilo). 

Gondola nas popelje nad Sarajevo, od koder se lepo vidi kako je bilo mesto oblegano v času zadnje vojne. Lažje si predstavljate, kako pomembno vlogo je imel Tunel Spasa, ki ste ga videli dan prej. TREBEVIĆ se nahaja na višini 1.623m. Danes je to gorsko letovišče domačinov in spomin na olimpijske igre iz leta 1984. Naredili bomo krajši sprehod skozi gozd po znameniti zapuščeni bob stezi. Sledi prosto po BAŠČARŠIJI za malico in nakupe.

Po dopoldanskem potepanju se vrnemo v hotel, kjer bomo vzeli že prej pripravljeno prtljago, saj je zadnja nočitev na drugi lokaciji, v Etno Selu Čardaci.


Sledi vožnja proti kraju ZAVIDOVIČI z dvema parkoma. V prvem parku, ki je znan po velikem številu prastarih kamnitih krogel skoncentriranih na enem mestu, bomo v objemu tišine jesensko obarvanega gozda imeli čas za meditacijo ob zvokih šamanskega bobna in umirili svoja adrenalinska telesa ter misli.

V drugem parku si bomo ogledali največjo kamnito kroglo v Evropi, obsega 8-9 m, kar je fenomen, ki je v svetu zelo redek. Sledi vožnja na drugo lokacijo nočitve, v Etno selo ČARDACI 4*.


PETI DAN, ponedeljek 07.10. 2024

Prebudili se boste v čudovito jutro pisanega Etno Sela ČARDACI. Vedno smo navdušeni nad lepoto in domačnostjo te vasi z bogatim zajtrkom ob mlinu in šumenju reke. Čas bo za zbiranje vtisov, druženje, kopanje v notranjem bazenu, sprehod po Selu...

Za zaključek bomo obiskali najstarejšo gostilno v Travniku, ki ponuja daleč najboljše čevapčiče po skriti recepturi in seveda poseben obred pitja bosanske kahve. V tej gostilni se je vedno ustavljal tudi Avstro ogrski cesar.

Sledi pot proti Sarajevu, od koder imamo popoldan let za Zagreb (ob 16.15 uri). Prihod domov bo v večernih urah.


PRIDRUŽUJEMO SI PRAVICO DO SPREMEMBE PROGRAMA *

v primeru slabega vremena, vrstnega reda ogledov, višje sile na katero ni moč vplivati ali spremembo/ zamudo letalskega prevoznika. Prav tako si pridružujemo pravico do spremembe cene programa (cene goriva na trgu, menjalni tečaji,...) na katere nimamo vpliva.

PROGRAM je potrjen z dnem 20.2.2024.

Pridružujemo si pravico tudi do dopolnitve programa s še boljšo vsebino, ogledi in vodenjem, ki jih pridobimo v času po objavi programa!

Informativna Cena: 699, 00 eur

PRIJAVE SPREJEMAMO ČIMPREJ ZARADI REZERVACIJE LETALSKIH KART, S ČIMER JE POGOJENA TUDI CENA!

  • LETALSKA KARTA za ta program je izbrana individualno v trenutku rezervacije potovanja (na vaše podatke in je neprenosljiva). Trenutna cena (20.02.) je z rezervacijo 170 eur (kabinska prtljaga 8 kg). Izbran prevoznik je Croatia Airlines na relaciji Zagreb–Sarajevo–Zagreb.
  • Kasnejša prijava (po 20.4.) ne zagotavlja enake cene letalskega prevoznika, saj je odvisna od trenutnega povpraševanja na trgu in se lahko tudi spremeni za doplačilo razlike od trenutne vračunane v osnovno ceno.
  • Ob rezervaciji programa mora biti vaš potni list veljaven vsaj še 6 mesecev, enako velja za osebno izkaznico.
  • Program se izpelje ob minimalnem številu 8 potnikov. Cena je preračunana na 12 potnikov. Manjše doplačilo za manj od 12.
  • Cene so okvirne (vstopnine, prevoz). Pridobljene so v mesecu februarju in se lahko spremenijo do odhoda.
POGOJI PLAČILA:

AKONTACIJA 249 EUR OB PRIJAVI

PREOSTANEK 450 EUR poravnate najkasneje do 15.09. 2023

MOŽNOST plačila na OBROKE za preostanek - do 5 obrokov s končnim poplačilom 15.09.


VKLJUČENO :

LETALSKA KARTA IN LETALIŠKE PRISTOJBINE:; relacija ZG-SARAJEVO-ZG (kabinska prtljaga 8 kg)

03.10. ZAGREB 14.55 - SARAJEVO 15.45

07.10. SARAJEVO 16.15 - ZAGREB 17.05

SKUPINSKI PREVOZ DO ZAGREBA IN NAZAJ

STROŠKI NAJEMA RENT A CAR VOZIL V SARAJEVU, BENCIN IN CESTNINE TER ZAVAROVANJE

3 x NOČITEV z zajtrkom v hotelu v Sarajevu - GREEN NATURA HOTEL APPARTMENTS 4* s turistično takso

(v ceni je app. /4 (dve ločeni spalnici) z dnevnim prostorom, kuhinjo in kopalnico za 4 osebe

1 x NOČITEV Z ZAJTRKOM - ETNO SELO Čardaci 4* - dvoposteljna soba v hiški z bivalnim delom za 2 OSEBI s turistično takso

VSTOPNINA: Tuneli Ravne Visoko z lokalnim vodičem - prvi obisk

MEDITACIJA v parku Zavidovići & na piramidi Lune in Sonca, VADBA v parku Iliđža

5 DNEVNI PROGRAM Z ORGANIZACIJO POTOVANJA, STROŠKI DDV

2x VODJA POTI IN KOORDINATOR VSE DNI PROGRAMA


NI VKLJUČENO :

VODENJE PO PIRAMIDI SONCA & PIRAMIDI LUNE s priznanim lokalnim vodičem Emirjem - 30 eur

prevoz s kombijem na Luno - 10 eur po osebi (zaradi zelo slabe ceste je potrebno uporabiti njihov prevoz)

MANJŠE VSTOPNINE plačujemo na licu mesta (vstop je na lastno izbiro);

Tuneli Spasa - 5 eur, park Iliđža - 2 eur, gondola Trebević - 10 eur, ponovni obisk tunela Ravne - 3 eur

PROSTOVOLJNI PRISPEVEK ZA ZDRAVILNO MEDITACIJO lastniku na piramidi Zmaja

HRANA čez dan po izbiri

na piramidi Lune je organizirano kosilo izpod peke za doplačilo (vegi, vegan ali mesno) - po izbiri

PRIJAVNINA: 20 eur


DOPLAČILA :

Bivanje v app./2 (1 spalnica) v Sarajevu
17,00 EUR po osebi na noč
manjše število potnikov (8-11)
25,00 EUR po osebi

RIZIKO ODPOVEDI - osnovno kritje SAVA

ZBRANI VTISI:

RAZISKOVANJE

BOSANSKIH PIRAMID

oktober 2023

Najbolj mi je bilo všeč to, da smo bili vedno in v vsakem trenutku kolektiv, dober najboljši team in pri tem sem imela občutek, da smo zelo povezani in se imamo radi. ZARES. Življenje gre naprej, vsi in vse smo preživeli težke življenjske preizkušnje, eni manj eni več. Jaz sem na tem potovanju živela svoje življenje, neopisno.

Hvala Stanki, Mateji in Matjažu za vse čudovite trenutke v katere ste nas popeljali. Še vedno trajajo.

Petra Brglez


Uživala sem v vsakem trenutku in se prepustila teku dogodkov. Res gre za srčni organizatorki izjemnih potovanj, saj je to moje 3 potovanje z njima in skupaj moj 7 dogodek, ki sta ga organizirali. Vedno je vse vrhunsko, na visokem nivoju in z veliko mero sočutja. .Globoko sem hvaležna sem da sem lahko del njunih zgodb.

Iskreno nič ne bi spremenila. Vse je popolno, všeč mi je da je možno sam plan potovanja spreminjati glede na tok okoliščin in program ni tog kot drugod. Če bom kam potovala, bo moja prva izbira s Potovanja zate oz. celo to da bom moj plan prilagajala planu Stanke in Mateje. Res je izjemno, ko lahko to rečeš.

Hvala tudi tebi Matjaž da si nas prenašal, res si izjemen in skupaj s Stanko sta izjemna, hvala res za skupne trenutke. Mateja težko z besedami opišeš vse to kar si in nam daješ kljub temu da si nekatere videla prvič. Si tudi kot naša druga mama, ki si nas skupaj s Stanko in Matjažem varno popeljala skozi lepote Bosne, kar pa ne pomeni le vožnje z avtomobilom ampak vse v paketu. Hvala da ste.

Valerija Frangež


izjemno hvaležna sem, da ste bili del mojega premiernega solo potovanja. Če moram izpostaviti, kaj mi je bilo najlepše, ste to ravno ve, srčne ženske, vsaka s svojo življenjsko zgodbo in čisto, pristno energijo.

Spremenila ne bi prav ničesar, vsak od nas in vsak, ki smo ga srečale (Emir, Šerif, fant, ki nas je popeljal na piramido Lune, dekle, ki nas je sprejelo pri tunelu spasa, vsi taksisti, gostitelji z izvrstno hrano, Semra,...pa verjetno sem še koga izpustila), je prispeval svoj košček v mozaik popolnosti tega duhovnega, kulinaričnega, kulturno-zgodovinskega popotovanja.

Prepričana sem, da bomo, vsaj z nekaterimi, spisale še kakšno skupno zgodbo, se veselim.

Prisrčna zahvala in poklon Mateji in Stanki za idejo, organizacijo, prilagodljivost, prevzem odgovornosti, ob vsem tem pa vso dobro voljo, energijo in razdajanje. Aja, pa hvala za spodbudo in poslušanje mojega prepevanja, je bil kar velik korak v moji osebni rasti, še nisem prepevala na tako spontan način.

Nina Mohorko


Iz srca sem hvaležna, da sem potovala po Bosni s čudovitimi, srčnimi ljudmi. Res smo bili kot eno, vsi pozitivni in iskreni. Imeli smo krasen izbor destinacij na katerih sem zelo uživala. Tako lepa energija nas je ves čas spremljala. Hvaležna sem, da sem spoznala nove prijetne ljudi, ki razmišljajo tako kot jaz. Lepo je biti v taki družbi. Tudi jaz ne bi nič spremenila na tem potovanju .Ves program se je lepo spontano odvijal, čeprav smo ga malo spreminjali, je bilo vse v redu. Prav tako sem hvaležna našim srčnim voditeljem Mateji, Stanki in Matjažu za lepo in varno vodeno potovanje. Potovanje je bilo res za dušo. Želim vam veliko uspeha pri ustvarjanju novih potovanj.

Marta Ribič

   Program Bali Women Spirit

je namenjen majhni butični skupini žensk do max. 12 oseb vključno z nama, ki sva spremljevalki na poti. Ravno ta butičnost je najin adut in posebnost tega potovanja glede vseh namestitev, organizacije prevozov in izletov ter možnosti sprotnega dogovarjanja glede raznih dodatnih terminov

(masaže, meditacije, kuharski tečaj, snorklanje, ..)

Potujemo v času deževne dobe (traja od nov.-aprila), zato je ploha možna vsak dan. Temu primerno sproti prilagajamo program. Vendar brez panike, tudi dežek včasih paše.

Temperature v tem času so med 25 stopinj (nočna) in 30 (dnevna), zavidljivih 28 stopinj ima tudi morje. Tudi voda v bazenih je precej topla in

primerna za nočno kopanje.

Program Bali Women Spirit te popelje v doživljanje barvitosti narave in raziskovanje več otokov Indonezije (Bali-Nusa Lembongan-Nusa Penida). 

V času našega potovanja ni glavne sezone.

Del tvojega razvajanja so tudi namestitve v katerih boš bivala 12 noči.

Izbrali sva privatne vile višjega cenovnega reda z zajtrkom. Vse imajo tudi bazen, nastanjene ste v dvoposteljnih sobah.

Omeniti velja tudi letalski transfer, ki je izbran tako, da ni daljšega čakanja na letališčih (zgolj 3- 4 ure). 

Nad indonezijsko hrano boš navdušena. 

Sadje dobiš na vsakem koraku, torej mango, kokos, papajo, dragon fruit, jack fruit.