AMALFIJSKA OBALA

Women Spirit

maj - september - oktober

Napoli - Sorrento - Positano -Amalfi- Capri

KAOTIČEN NAPOLI, NAJSTAREJŠA PIZZERIJA, MONDENI SORRENTO, XXL LIMONE, LIMONCELLO SPRITZ, FIČKO, BARVITI POSITANO, ČAROBEN CAPRI


Z rdečko, hitrim vlakom Frecciarossa v biznis classu iz TRSTA, boš opoldan že uživala v mestnem vrvežu pisanega in glasnega NAPOLIJA. Sprejme te popolnoma drugačna energija, ki se ji z lahkoto predaš, ko pohajkuješ po okrašenih ulicah, ki so prekrite z belo in modro barvo njihovega tako zelo čaščenega »fuzbal kluba«.


Na vsakem koraku je čutiti njihovo navijaško strast in Diego Maradona je tukaj božanstvo, ki se ti smehlja ali maha z okna vsake trgovine, bistroja, garaže, zato je srkanje njegovega modrega Spritz MARADONA na »must to do« listi. Mesto je dobesedno zasuto z zastavicami, plakati, dresi, trakovi, slikami,.. še celo mestni stebrički in zidarski oder sta pobarvana v belo in modro barvo.

Pica je tukaj nacionalni simbol. Kupiš jo lahko na vsakem vogalu, ampak ne tiste čisto ta prave PIZZE NAPOLETANA, ki jo je v najbolj slavni piceriji v Italiji, svojem filmu Jej, moli, ljubi jedla tudi Julia Roberts. Na tisto ta pravo Napoletano, ki je narejena po zelo strogih pravilih, boš čakala pred picerijo LANTICA PIZZERIA DA MICHELE. Zanimivo, da je lahko tudi čakanje v vrsti tako doživetje, kaj šele pica sama in ambient.

NAPOLI

SORRENTO

Znana in tako zelo opevana AMALFIJSKA OBALA se začne z mondenim letoviščem SORRENTO, ki že od nekdaj privablja bogate in slavne, o njem poje tudi Frank Sinatra. Uživala boš v lahkotnosti in sproščenosti mesta ob "must to try" Spritz LIMONCELLO. Tvoje fotografije bodo krasile limone tudi takšne XXL velikosti, pisana keramika, tekstil, panoramska cesta, slikovite ulice in bahaški hoteli.


Pogled na barvite hiške zložene po pobočju šarmantnega POSITANA, ti bo vzel sapo. Bogenvilija te bo spremljala na vzponu do vrha, med ulicami in po stopnicah. Lahko boš posedela v eni izmed mnogih ljubkih kavarnic s sladoledom in kavo ali Aperolom, ki je v Italiji nekaj povsem običajnega. Trgovinice bodo vsekakor vabile, da si kupiš spominek, rutko ali šal. Popolnoma navdušena boš razumela zakaj je bil POSITANO filmsko prizorišče za film Pod Toscanskim soncem.

Naslednja lokacija z naše »bucket list« je CAPRI, ki so ga opevali pesniki in je bil navdih mnogim pisateljem in tudi drugim umetnikom. S hitrim čolnom se boš v pol ure pripeljala v Marino Grande, od tukaj pa s taksijem ali vzpenjačo na glavni trg na vrhu, od koder se ti ponuja osupljiv razgled na Neapelj, Vezuv in Ischio. Na glavni ulici z dragimi, dizajnerskimi trgovinami morda srečaš slavnega pevca ali igralko, saj je CAPRI željena destinacija za snemanje filmov in reklam. Najbolj spektakularen pa je pogled na skale FRANGIONI iz Avgustovega parka. Lahko pa občuduješ otok tudi iz morja (izlet z ladjico).

Ker imamo namestitev v SORRENTU, se boš njegovih očarljivih ulic naužila se vsak večer. V soboto popoldan sledi kratka vožnja z vlakom do Napolija in nato večerni let z letalom do Trsta.

Za PROGRAM OKTOBER je obrnjen vrstni red za prvi in zadnji dan;

*(v odhodu oktobra je letalo v obe smeri iz Trsta)

POSITANO

CAPRI

AMALFI Women Spirit

ODHOD MAJ IN SEPTEMBER 4 dni;

HITRI VLAK za odhod, LETALO za povratek; butični program za samo 10 potnic

SREDA 29/05 - SOBOTA 01/06 2024 POLNO

SREDA 11/09 - SOBOTA 14/09 2024 POLNO

ODHOD OKTOBER 5 dni;

LETALO v obe smeri; butični program za samo 10 potnic

PETEK 11/10 - TOREK 15/10 2024 POLNO

VSE PO PROGRAMU VKLJUČENO V 4/5 DNEVNI PROGRAM!

PROGRAM za maj in september

DAN 1

HITRI VLAK TRST - NAPOLI

v zgodnjih jutranjih urah s hitrim vlakom v nadstandard razredu boš iz Trsta do Napolija v dobrih 7 urah res udobne vožnje.

NAPOLI - PIZZA IN MARADONA SPRITZ

Ko je tudi čakanje v vrsti, da prideš na vrsto, za slasten grižljaj prave pizze Napoletana, doživetje.

Z Julijino "famous" pico TE ČASTIVA.

V nadaljevanju popoldneva sledi raziskovanje modro-belih in zelo glasnih ulic mesta, ki fanatično časti svoj nogometni klub in Maradono. Ja, to je odštekan Napoli.

PREBERI blog o najinem doživljanju Napolija in Sorrenta

Proti večeru sledi vožnja z retro vlakom do mondenega in urejenega SORRENTA, ki bo naša nočitev naslednje tri dni.

SREDA 29/5 in 11/9

DAN 2

POSITANO IN AMALFI

Celodnevni izlet po slikoviti cesti vklesani v skale do barvitega Positana in Amalfija. Slikovitost obale najlepše doživiš z vožnjo po cesti v eno smer in nazaj še iz morske strani.

(bus v eno smer in ladja v drugo smer; opcijsko za doplačilo privatni prevoz v eno smer namesto avtobusa s kombijem)

Seveda pa ne gre zamuditi obiska bio nasada XXL limon ene izmed družin z najdaljšo tradicijo v Amalfiju, kjer lahko poješ celo limono z olupki, okusiš slastno limonado, limončelo in limonino pito (ogled za doplačilo).

PREBERI blog o najinem doživljanju Positana & Amalfija


VEČERNI SORRENTO

bo pika na i tvojemu že tako vtisov polnemu dnevu, ki ga boš doživela v raziskovanju Amalfijske obale.

Nočitev.

ČETRTEK 30/5 in 12/9

DAN 3

OTOK CAPRI IN ANACAPRI

Celodnevni izlet s hitro ladjo do mondenega Caprija s spektakularnimi razgledi na slavne skale Faraglioni, kjer lahko brez problema srečaš filmsko zvezdo ali slavnega pevca.

In seveda še skok na AnaCapri k Vincenzu na slavno mortadelo.

Ponovno odprta slikovita pot Via Krupp ti ponuja krasne razglede in čudovite fotografije.

(skupinski prevozi po Capriju s taksijem za doplačilo)

PREBERI blog o najinem doživljanju Caprija

VEČERNI SORRENTO

Zadnji večer bomo skupaj posedele v eni izmed kavarnic očarljivega Sorrenta v ležernem klepetu seveda z obveznim "limončelom".

Nočitev.

PETEK 31/5 in 13/9

DAN 4

SORRENTO IN NAPOLI

Pred nami je še cel dan za uživanje utripa ulic Sorrenta in nakupe. Dan, ki ga boš skreirala povsem zase.

V popoldanskih urah se z vlakom odpeljemo do Napolija (ena ura), od koder imamo v večernih urah letalski prevoz do Trsta (letalo velja za odhod v maju, odhod v septembru ima opcijo vlak ali letalo)

PRIHOD

v večernih urah v Trst in vožnja proti domu.

SOBOTA 1/6 in 14/9

PRIDRUŽUJEMO SI PRAVICO DO SPREMEMBE PROGRAMA *

v primeru slabega vremena, višje sile na katero ni moč vplivati ali spremembo/ zamudo prevoznika, spremembo vrstnega reda ogledov zaradi rezervacij kart …

Zakaj bi izbrala Amalfijsko obalo ?

OB BRANJU STANKINIH ZGODB SI LAŽJE PRIČARAŠ KRAJE IN DOGODIVŠČINE

   Program Bali Women Spirit

je namenjen majhni butični skupini žensk do max. 12 oseb vključno z nama, ki sva spremljevalki na poti. Ravno ta butičnost je najin adut in posebnost tega potovanja glede vseh namestitev, organizacije prevozov in izletov ter možnosti sprotnega dogovarjanja glede raznih dodatnih terminov

(masaže, meditacije, kuharski tečaj, snorklanje, ..)

Potujemo v času deževne dobe (traja od nov.-aprila), zato je ploha možna vsak dan. Temu primerno sproti prilagajamo program. Vendar brez panike, tudi dežek včasih paše.

Temperature v tem času so med 25 stopinj (nočna) in 30 (dnevna), zavidljivih 28 stopinj ima tudi morje. Tudi voda v bazenih je precej topla in

primerna za nočno kopanje.

Program Bali Women Spirit te popelje v doživljanje barvitosti narave in raziskovanje več otokov Indonezije (Bali-Nusa Lembongan-Nusa Penida). 

V času našega potovanja ni glavne sezone.

Del tvojega razvajanja so tudi namestitve v katerih boš bivala 12 noči.

Izbrali sva privatne vile višjega cenovnega reda z zajtrkom. Vse imajo tudi bazen, nastanjene ste v dvoposteljnih sobah.

Omeniti velja tudi letalski transfer, ki je izbran tako, da ni daljšega čakanja na letališčih (zgolj 3- 4 ure). 

Nad indonezijsko hrano boš navdušena. 

Sadje dobiš na vsakem koraku, torej mango, kokos, papajo, dragon fruit, jack fruit.