AMALFIJSKA OBALA

Women Spirit

2023

Napoli - Sorrento - Positano - Capri

KAOTIČEN NAPOLI, NAJSTAREJŠA PIZZERIJA, MONDENI SORRENTO, XXL LIMONE, LIMONCELLO SPRITZ, FIČKO, BARVITI POSITANO, ČAROBEN CAPRI


POTOVANJE Women Spirit se po tro-dnevnem utripu RIMA nadaljuje s kratko vožnjo do kaotičnega NAPOLIJA na pravo pizzo Napoletana in modri Maradona Spritz. Ulice večernega SORRENTA, ki so pravo nasprotje divjega Napolija, te očarajo z vso svojo ekstravaganco. Že naslednji dan boš uživala ob pogledu na filmsko kuliso barvitega POSITANA s svojimi pisanimi hiškami zloženimi na skalnato pobočje. Mesto ponuja poglede na razkošno bogenvilijo, trgovinice s pisano keramiko, rutke, šale, limone xxl in vso ostalo lokalno sadje. Njihova prepoznavnost so tudi lahkotna oblačila iz lanu. Lične kavarne vabijo na cappuccino ali ravno prav ohlajen Aperol. Za konec se boš lahko bosa sprehodila po plaži s temno mivko vulkanskega izvora.

Tudi AMALFI, ki je od Positana oddaljen dobre pol ure vožnje z ladjo in po katerem je obala dobila ime, je vreden našega ogleda.

Naslednji dan boš doživela spektakularne razglede CAPRIJA, ki je zaradi svoje lepote prizorišče filmov in reklam. Je navdih za umetnike, pesnike in pisatelje od nekdaj do danes. Tu se srečujejo bogati in slavni, ki jih lahko srečaš na glavni dizajnerski ulici. Spet druga, mirnejša plat ozkih ulic strmega mesta, pa ponuja osupljiv pogled na skale FARAGLIONI.

Ker imamo namestitev v SORRENTU, se boš v nadaljevanju svojih dnevnih potepanj lahko še vsak večer naužila njegovih očarljivih ulic. V soboto dopoldan sledi kratka vožnja do Napolija in nato daljša z udobnim nadstandardnim hitrim vlakom do Trsta.

Potovanja Zate ŽENSKA, so programi oblikovani z žensko noto za majhno skupino.

Program Amalfi :

se izpelje ob minimalno 8 in maksimalno 10 oseb

SREDA 18/10 - SOBOTA 21/10

DAN 4

sreda 18.10.

NADALJEVANJE POTI

s hitrim vlakom v nadstandard razredu boš v Napoliju v dobri uri.

NAPOLI - PIZZA IN MARADONA SPRITZ

Ko je tudi čakanje v vrsti, da prideš na vrsto, za slasten grižljaj prave pizze Napoletana, doživetje. S "famous" pico TE ČASTIVA.

Raziskovanje modro-belih in zelo glasnih ulic mesta, ki fanatično časti svoj nogometni klub in Maradono ter kaotičnega prometa.

Ja, to je odštekan Napoli.

PREBERI blog o najinem doživljanju Napolija in Sorrenta

Pozno popoldan sledi vožnja z retro vlakom do mondenega in urejenega Sorrenta, kjer je naša nočitev naslednje tri dni.

DAN 5

četrtek 19.10.

IZLET V POSITANO

Celodnevni izlet s hitro ladjo do barvitega Positana in Amalfija. (opcijsko kombi ali bus, odvisno od vremena)

PREBERI blog o najinem doživljanju Positana & Amalfija


VEČERNI SORRENTO

bo pika na i tvojemu že tako vtisov polnemu dnevu.

Nočitev.

DAN 6

petek 20.10.

IZLET NA OTOK CAPRI

Celodnevni izlet s hitro ladjo do mondenega Caprija s spektakularnimi razgledi na slavne skale Faraglioni, kjer lahko srečaš filmsko zvezdo ali slavnega pevca.

PREBERI blog o najinem doživljanju Caprija

VEČERNI SORRENTO

Zadnji večer bomo skupaj posedele v eni izmed kavarnic očarljivega Sorrenta v ležernem klepetu z obveznim "limončelom".

Nočitev.

DAN 7

sobota 21.10.

ODHOD

V jutranjih urah se z vlakom/ ladjo odpeljemo do Napolija, od koder "pičimo" domov s hitrim in udobnim vlakom do Trsta.

PRIHOD

v večernih urah v Trst in vožnja proti domu.PRIDRUŽUJEMO SI PRAVICO DO SPREMEMBE PROGRAMA *

v primeru slabega vremena, višje sile na katero ni moč vplivati ali spremembo/ zamudo prevoznika, spremembo vrstnega reda ogledov zaradi rezervacij kart …

prijave zbirava do 30.7.

Zakaj bi izbrala še Amalfijsko obalo ?

OB BRANJU STANKINIH ZGODB SI LAŽJE PRIČARAŠ KRAJE IN DOGODIVŠČINE

   Program Bali Women Spirit

je namenjen majhni butični skupini žensk do max. 12 oseb vključno z nama, ki sva spremljevalki na poti. Ravno ta butičnost je najin adut in posebnost tega potovanja glede vseh namestitev, organizacije prevozov in izletov ter možnosti sprotnega dogovarjanja glede raznih dodatnih terminov

(masaže, meditacije, kuharski tečaj, snorklanje, ..)

Potujemo v času deževne dobe (traja od nov.-aprila), zato je ploha možna vsak dan. Temu primerno sproti prilagajamo program. Vendar brez panike, tudi dežek včasih paše.

Temperature v tem času so med 25 stopinj (nočna) in 30 (dnevna), zavidljivih 28 stopinj ima tudi morje. Tudi voda v bazenih je precej topla in

primerna za nočno kopanje.

Program Bali Women Spirit te popelje v doživljanje barvitosti narave in raziskovanje več otokov Indonezije (Bali-Nusa Lembongan-Nusa Penida). 

V času našega potovanja ni glavne sezone.

Del tvojega razvajanja so tudi namestitve v katerih boš bivala 12 noči.

Izbrali sva privatne vile višjega cenovnega reda z zajtrkom. Vse imajo tudi bazen, nastanjene ste v dvoposteljnih sobah.

Omeniti velja tudi letalski transfer, ki je izbran tako, da ni daljšega čakanja na letališčih (zgolj 3- 4 ure). 

Nad indonezijsko hrano boš navdušena. 

Sadje dobiš na vsakem koraku, torej mango, kokos, papajo, dragon fruit, jack fruit.