BALI & NUSA LEMBONGAN & NUSA PENIDA

15 - dnevno RAZISKOVANJE INDONEZIJE V BUTIČNI IZVEDBI


DATUM: 18.11. - 03.12. 2023

ZAKAJ IZBRATI POTOVANJE NA BALI ?

Verjamem, da si tudi ti želiš doživeti Bali drugače - by Women Spirit. Energija Balija ponuja prav to - ženski Vortex, ki ponovno obuja center tvoje duše, ki je bistvo našega ženskega obstoja. Oživi svojo moč, igrivost, radost in ljubezen do sebe.

Potovanje z majhno skupino žensk na skrbno izbrane lokacije v butične namestitve, Kvaliteta ponujenega in unikatnost sta za POTOVANJA ZATE pomembnejši od povprečja, spomini na

vse doživeto, pa dragocenost, ki ostaja.

Program:

DAN 1-2

ODHOD

Let iz LJ v Denpasar (Bali) z vmesnim krajšim postankom v Dubaju. Prihod na Bali naslednji dan v popoldanskih urah. Časovni zamik je 7 ur.

18/11

UBUD BALI

Sledi transfer do nastanitve v Ubudu in spoznavni večer z balijsko kulinariko. ČASTIVA TE z večerjo dobrodošlice.

Nastanitev: vila z bazenom 4*

19/11

DAN 3

UBUD BALI

Dan za počitek in spoznavanje balijske kulture z jutranjim dihalnim obredom ob bazenu s Stanko.

Verjamem, da boš komaj čakala, da si izbereš sarong, daš frangipani v lase, poskusiš svež mangov sok in lokalno sadje, doživiš pisane ulice in templje Ubuda, vrvež lokalne tržnice, kjer si želiš kupiti skoraj vse.

V bližini je tudi park opic Monkey Forest vreden ogleda.

Tudi masažo komaj čakaš, a ne?

20/11

DAN 4

UBUD BALI

Celodnevni izlet z vodičem, kjer bomo odkrivale mesto Ubud z okolico, riževimi polji, templji, svetišči, slapovi. Vse kar poznaš iz filma Julie Roberts Jej, moli, ljubi. Ta dan boš zares doživela energijo svetišč na Baliju, se okopala v enem izmed njih, ki ga napaja sveti izvir, kjer boš srečala domačine, množice turistov pa zagotovo ne. Lepota zelene barve tega templja te bo čisto prevzela. Ogledala si boš riževa polja Tegallalang skrbno urejena v terase, na gugalnici z razgledom na polja boš vriskala od poguma, da si upaš tako visoko. Spoznala boš vso tropsko rastlinje na Baliju, tudi čaje in najbolj znano kavo iz opičjega blata, ki je na zahodu nesramno draga-coffee Luwak in še marsikaj.

21/11

DAN 5

UBUD BALI

Jutro bomo začele na lokalni tržnici, kjer bomo izbrale sestavine za kuharski tečaj, s katerim TE ČASTIVA.

Ta dan boš izvedela veliko o začimbah, pripravi sestavin in se mojstrila na 5-urnem kuharskem tečaju priprave našega skupnega kosila.


Popoldan boš preživela prosto po lastni izbiri.

Zvečer je možna meditacija, masaža ali predstava kecak dance.

22/11

DAN 6

UBUD BALI

Tokrat bomo raziskovale zahodni del Balija z lokalnim vodičem. Ko se sprehodiš skozi riževa polja Jatilluwih, se zaljubiš v vse odtenke zelene barve v naši skupni meditaciji. Tu boš srečala domačine pri dnevnih opravilih, degustirala njihove domače jedi, poskusila avokadov smoothie z espressom, s katerim te POČASTIVA. Nikjer na Baliju nismo več našle tako norooo dobrega.

Tempelj Tanah Lot na otočku bo na poti nazaj. Popoldan boš lahko skočila v morje in doživela polne plaže Balija, bare in restavracije ter zabavo.

23/11

DAN 7

UBUD BALI

Privoščile si bomo celodnevni izlet z vodičem in spoznavanje še vzhodnega dela Balija, kjer si bomo na poti ogledale nekaj res odličnih templjev Mother Temple, Tirta Gangga Temple, ki jih vidiš na instagram fotkah in znana vrata Balija Lempuyang Temple z najvišjo goro Mount Agung v ozadju.

Na koncu se bomo razvajale še na eni izmed plaž, ki niso oblegane s turisti.

24/11

DAN 8

UBUD BALI - NUSA LEMBONGAN

To jutro si bom vzele čas za vadbo pilatesa in sproščanja ob bazenu.

Sledi prost dan za poležavanje v vili ali skok v mesto Ubud še na zadnji shopping by Women Spirit.

Popoldan sledi premik s speedboatom na otok Nusa Lembongan, kjer boš uživala v prostih dneh na plaži, bazenu, pohajkovanju po otoku, snorklanju in odkrivala lokalno kulinariko.

Namestitev: vila z bazenom 4*

25/11

DAN 9 - 10

NUSA LEMBONGAN

Dva polna dneva bosta za uživanje, kopanje, raziskovanje plaž in klifov, razvajanje brbončic... skratka popolni odklop od ponorelega sveta, ki ga bomo dopolnile z jutranjim ritualom za zdravo hrbtenico.

Majhen otok, lahko prehodiš ali prevoziš s skuterjem ali kolesi.

Imela boš dovolj časa, da si dovoliš razvajanje še s kakšno masažo ali dvema, uživaš v lokalnem sadju, sokovih, dobri hrani ali si privoščiš tečaj snorklanja.

26/11 - 27/11

DAN 11

NUSA LEMBONGAN - NUSA PENIDA

Vzele si bomo prosto dopoldne, popoldan pa se s čolnom odpeljemo na sosednji otok Nusa Penida, oddaljen samo deset minut vožnje.


Nusa Penida je precej večji otok na katerem so plaže visoko pod klifi z dih jemajočimi razgledi, malo težjo dostopnostjo, vendar vredne vsakega truda.

Nočitev: vila z bazenom 4*

28/11

DAN 12 - 13

NUSA PENIDA

Dva dneva raziskovanja Nuse Penide od vzhoda do juga in zahoda. Penida s svojimi klifi in plažami je tista, ki zasluženo polni instagram fotke.

Obiskati tempelj v skali, stati ob robu pečine ob bučanju valov, kopanje na slikovitih peščenih plažah, fantastični razgledi, okusna lokalna hrana in še mnogo tega bomo doživele v dveh dneh.

Večere bomo preživele v naši vili z bazenom ob dobri večerji s koktejlom v roki, morda masaži ali samo v poležavanju in sproščanju.

29/11 - 30/11

DAN 14 - 15

NUSA PENIDA - BALI

Zadnji dopoldan uživanja na otoku Nusa Penida, bomo popestrile z energijskimi in dihalnimi tehnikami ob bazenu ali na plaži. Popoldan sledi prevoz s speedboatom nazaj do Balija, kjer imamo zadnjo nočitev in dan po izbiri.

Ogledale si glavno mesto Denpasar in se prepustile njegovemu vrvežu ulic polnih turistov in domačinov, trgovin, lokalov in kavarn. Privoščiš si lahko še zadnje nakupovanje zapestnic, ogrlic, sarongov, šalov, rut, oblekic in spominkov.

V poznih večernih urah sledi polet proti domu z vmesnim kratkim postankom ponovno v Dubaju.

1/12 - 2/12

DAN 16

LETALSKI TRANSFER DOMOV

V nedeljo bomo v popoldanskih urah priletele na letališče Ljubljana, polne vtisov in dragocenih spominov, povezane v ženski energiji in novih prijateljstvih.

Verjameva, da te bodo ti balijski spomini greli še dolgo v prihajajoči zimi in ohranjali tvojo pozitivno energijo v veselem decembru.

3/12


PRIDRUŽUJEMO SI PRAVICO DO SPREMEMBE PROGRAMA *

v primeru slabega vremena, višje sile na katero ni moč vplivati ali spremembo/ zamudo leta letalske družbe in prevoznika, spremembo cen letaliških pristojbin, cen goriva, menjalnega tečaja...

15 DNEVNO RAZISKOVANJE INDONEZIJE

Bali & Ubud

Nusa Lembongan

Nusa Penida

   Program Bali Women Spirit

je namenjen majhni butični skupini žensk do max. 12 oseb vključno z nama, ki sva spremljevalki na poti. Ravno ta butičnost je najin adut in posebnost tega potovanja glede vseh namestitev, organizacije prevozov in izletov ter možnosti sprotnega dogovarjanja glede raznih dodatnih terminov

(masaže, meditacije, kuharski tečaj, snorklanje, ..)

Potujemo v času deževne dobe (traja od nov.-aprila), zato je ploha možna vsak dan. Temu primerno sproti prilagajamo program. Vendar brez panike, tudi dežek včasih paše.

Temperature v tem času so med 25 stopinj (nočna) in 30 (dnevna), zavidljivih 28 stopinj ima tudi morje. Tudi voda v bazenih je precej topla in

primerna za nočno kopanje.

Program Bali Women Spirit te popelje v doživljanje barvitosti narave in raziskovanje več otokov Indonezije (Bali-Nusa Lembongan-Nusa Penida). 

V času našega potovanja ni glavne sezone.

Del tvojega razvajanja so tudi namestitve v katerih boš bivala 12 noči.

Izbrali sva privatne vile višjega cenovnega reda z zajtrkom. Vse imajo tudi bazen, nastanjene ste v dvoposteljnih sobah.

Omeniti velja tudi letalski transfer, ki je izbran tako, da ni daljšega čakanja na letališčih (zgolj 3- 4 ure). 

Nad indonezijsko hrano boš navdušena. 

Sadje dobiš na vsakem koraku, torej mango, kokos, papajo, dragon fruit, jack fruit.