Sejšeli z otoki - Mahe & La Digue & Praslin

12 DNEVNO POTOVANJE v marcu 2025


SEJŠELI ponujajo na ogled edinstvene koralne otoke, kjer se pod morsko gladino odpre čudovit svet živobarvnih in svetlikajočih se rib vseh velikosti in nenavadnih oblik, ki se skrivnostno poganjajo mimo koralnih grebenov. Na površju so kilometre dolge bele peščene plaže iz koralnega peska, ki jih tu in tam prekinjajo velikanske temne in škrlatne granitne skale.

Največji otok Sejšelov, Mahe je hribovit otok, z najlepšim zalivom in plažo Beau Vallon Bay. Otok je poln eksotične flore in favne, predvsem v narodnem parku Morne Seychelles. Na otoku je mednarodno letališče.


Drugi po velikosti je otok Praslin, ki ima izvirno ime »otok palm«. Je nižinski, majhen tropski otok, Leži vzhodno od otoka Mahe in je znan po čudovitih plažah in narodnem parku Valle de Mai, s preko 7000 kokosovimi palmami, značilnim dvojnim kokosom in črno papigo. V parku, ki je pod zaščito Unesca, raste edinstveni dvojni kokos Coco de Mer, ki ima obline ženskega telesa in zori več kot 30 let. Praslin je poznan tudi po dveh izjemnih plažah iz instagrama in reklam, Anse Lazio in Cote d’Ore.


Na otoku La Digue se trudijo da ohranijo svojo očarljivost in naravnost. Večina domačinov se ukvarja z ribištvom, pridelovanjem kokosa, vanilje in cimeta. Nadvse prijetno sej je po otoku peljati s kolesom in kramljati z vedno prijaznimi domačini.


BUTIČNI PROGRAM SE ŽE PRIPRAVLJA

ŠE EDEN IZMED OTOKOV, KI IMA VORTEX ŽENSKE ENERGIJE

Sejšeli Women Spirit

MAHE & LA DIGUE & PRASLIN

   Program Bali Women Spirit

je namenjen majhni butični skupini žensk do max. 12 oseb vključno z nama, ki sva spremljevalki na poti. Ravno ta butičnost je najin adut in posebnost tega potovanja glede vseh namestitev, organizacije prevozov in izletov ter možnosti sprotnega dogovarjanja glede raznih dodatnih terminov

(masaže, meditacije, kuharski tečaj, snorklanje, ..)

Potujemo v času deževne dobe (traja od nov.-aprila), zato je ploha možna vsak dan. Temu primerno sproti prilagajamo program. Vendar brez panike, tudi dežek včasih paše.

Temperature v tem času so med 25 stopinj (nočna) in 30 (dnevna), zavidljivih 28 stopinj ima tudi morje. Tudi voda v bazenih je precej topla in

primerna za nočno kopanje.

Program Bali Women Spirit te popelje v doživljanje barvitosti narave in raziskovanje več otokov Indonezije (Bali-Nusa Lembongan-Nusa Penida). 

V času našega potovanja ni glavne sezone.

Del tvojega razvajanja so tudi namestitve v katerih boš bivala 12 noči.

Izbrali sva privatne vile višjega cenovnega reda z zajtrkom. Vse imajo tudi bazen, nastanjene ste v dvoposteljnih sobah.

Omeniti velja tudi letalski transfer, ki je izbran tako, da ni daljšega čakanja na letališčih (zgolj 3- 4 ure). 

Nad indonezijsko hrano boš navdušena. 

Sadje dobiš na vsakem koraku, torej mango, kokos, papajo, dragon fruit, jack fruit.