BALI GALUNGAN FESTIVAL

28/2 - 10/3 2024

Kaj je Galungan Festival?

THE VICTORY OF DHARMA OVER KARMA - ZMAGA DOBREGA NAD ZLOM


GALUNGAN je najpomembnejši Balinezijski sveti praznik, kjer dobre sile praznujejo zmago nad silami zla.

To je čas ko še živeče sorodnike obiščejo duhovi prednikov, ki jih po tradiciji gostijo v svojih domovih z dobrodošlico, molitvijo, daritvijo do zadnjega dneva ceremonije, ki se imenuje KUNINGAN, ko zapustijo ta svet

Znak daritev duhovom so PENJOR-ji, okrašeni bambusovi stebri, ki krasijo prav vsako ulico Balija.

Galungan je veliko praznovanje, ko vsi prenehajo z delom, tudi šole se ustavijo za 14 dni. Ljudje se povežejo v molitvi z bogovi, oblečeni v tradicionalna oblačila obiščejo templje in sorodnike, ne manjka okusne balinezijske hrane, veselja, radosti skozi ples, zato to tudi najlepši čas za spiritualni obisk Balija.

TERIMA KASIH - HVALEŽNOST - HVALA LEPA

GALUNGAN DAY nastopi vsakih 210 dni in traja 14 dni.

V letu 2024 se prične v sredo 28/2 2023 in traja do 10/3,

ko nastopi NYEPI DAY - dan tišine.

Tokratno potovanje v letu 2024 bo še bolj posebno in čarobno, saj bomo na Baliju v času celotnega praznovanja Galungan Festivala. Imela boš priložnost za globlji stik s kulturo, tradicijo in načinom življenja Balijcev. Midve sva Galungan doživeli na enem izmed potovanj in verjemi, je nepozabno doživetje.

Domov se vračamo pred NYEPI DAY, ko se življenje popolnoma ustavi za 24 ur.

DARITVE


MOLITVE


OBREDI


NYEPI DAY ali njihovo Novo leto, je dan ko nastopi 24 urna popolna tišina. Ugasnejo se vse luči, zvoki, promet, aktivnosti, tudi letalski promet. Dan je namenjen molitvi in tišini, kar velja tudi za turiste. V tem času nastopi minimalna oskrba od 18 ure zvečer do naslednjega večera do 18 ure.

V letu 2024 je Nyepi Day od 11-12 marca.

   Program Bali Women Spirit

je namenjen majhni butični skupini žensk do max. 12 oseb vključno z nama, ki sva spremljevalki na poti. Ravno ta butičnost je najin adut in posebnost tega potovanja glede vseh namestitev, organizacije prevozov in izletov ter možnosti sprotnega dogovarjanja glede raznih dodatnih terminov

(masaže, meditacije, kuharski tečaj, snorklanje, ..)

Potujemo v času deževne dobe (traja od nov.-aprila), zato je ploha možna vsak dan. Temu primerno sproti prilagajamo program. Vendar brez panike, tudi dežek včasih paše.

Temperature v tem času so med 25 stopinj (nočna) in 30 (dnevna), zavidljivih 28 stopinj ima tudi morje. Tudi voda v bazenih je precej topla in

primerna za nočno kopanje.

Program Bali Women Spirit te popelje v doživljanje barvitosti narave in raziskovanje več otokov Indonezije (Bali-Nusa Lembongan-Nusa Penida). 

V času našega potovanja ni glavne sezone.

Del tvojega razvajanja so tudi namestitve v katerih boš bivala 12 noči.

Izbrali sva privatne vile višjega cenovnega reda z zajtrkom. Vse imajo tudi bazen, nastanjene ste v dvoposteljnih sobah.

Omeniti velja tudi letalski transfer, ki je izbran tako, da ni daljšega čakanja na letališčih (zgolj 3- 4 ure). 

Nad indonezijsko hrano boš navdušena. 

Sadje dobiš na vsakem koraku, torej mango, kokos, papajo, dragon fruit, jack fruit.